*
Home Pressemeddelelser
Pressemeddelelser

Her findes artikler udgivet i forskellige aviser og netaviser.

Copyright er ejendom af den i artiklen viste nyhedsavis.Gudenådalens Avis - Løvskal klar til besøg af Demokratiudvalg PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 26. september 2013 22:42

Onsdag den 25. september 2013 · 1. årgang · Uge 39   www.gudenaadalensavis.dk

Gudenådalens Avis - Onsdag den 25. september 2013

Løvskal klar til besøg af Demokratiudvalg

Siden 2009 har man i Løvskal arbejdet målrettet på at gøre byen til et trygt og godt sted at bo.

Løvskal: Lige nu er man, i Løvskal, samarbejde med Villy Mougaard fra Blomstergården ved Tjele, i gang med at udvikle på den gamle kirsebær-sort som byen er så kendt for.

Sorten er blevet genopfrisket og nu er de små træer klar til at blive plantet ud.

Det er bare en af rigtig mange tiltag der er sket i Løvskal i løbet af de sidste mange år og som er en af årsagerne til at Løvskal nu er nomineret til Årets Lokalområde.

De første kirsebærtræer sættes i jorden, når Demokratiudvalget besøger Løvskal den 29. september i forbindelse med nomineringen.

Lone Frandsen, der er formand for byens lokalråd, har fået en flaske original kirsebærvin, brygget af Løvskalkirsebær i 1984, af Søren Thorup fra Karmak Mølle, som demokratiudvalgets medlemmer får lov til at smage denne dag.

Og det bliver bare en forsmag på, hvad Løvskal kan byde ind med som lokalområde.

For der er sket meget og byen har endnu mere at tilbyde:

»Vi skal tilbage til 2006 lige før kommunesammenlægningen, hvor vi i Løvskal godt var klar over, at der skulle gøres noget, hvis byen skulle være kendt og ikke glemt i den nye storkommune,« fortæller Lone Frandsen, mens hun sidder i byens flotte samlingssted - LøvskalHus. ,

»Vi måtte gøre en indsats og inspireret af nu afdøde Arne Jørgensen fra Tange, satte vi os ned og fremstillede en udviklingsplan for Løvskal,« fortæller Lone Frandsen videre.

På det tidspunkt var der i Løvskal ikke nogen borgerforening, men til gengæld en forsamlingshusforening, en idrætsforening et vandværk og en forening tilknyttet den lokale friskole i Skjern.

Spørgeskema

Ved et møde, der omfattede hele egnen, oprettede man et lokalråd og fik lagt nogle liner for, hvordan Løvskal skal tage sig ud i fremtiden.

»Vi fik sammensat et spørgeskema, hvor alle havde mulighed for at komme med deres input, og baseret på det har vi fremstillet en analyse af byen - et billede om man må sige, af hvad Løvskal er for en størrelse,« forklarer Lone Frandsen.

Siden er udviklingsplanen blevet revideret i 2009 og står nu for endnu en revidering her i 2013.

Og hvad har man så opnået i Løvskal:

»Jeg vil sige at vi først og fremmest har opnået, at folk er blevet aktive. Vi satte os for at finde ud af, hvad det var folk fandt træls og hvad der var sjovt i foreningsarbejde, og det viste sig, at de fleste godt ville være med, når de skulle deltage i noget aktivt. Det er det administrative som de fleste finder mindre sjovt,« fortæller Lone Frandsen.

Derfor oprettede man lokalrådet som en paraplyorganisation, hvorunder der hører en masse aktive udvalg, der ikke nødvendigvis har med det administrative at gøre.

»På den måde er folk blevet aktiveret og bruger de resurser de har til rådighed - og ikke flere,« siger Lone Frandsen.

Af synlige forandringer, siden udviklingsplanen og lokalrådet kom til er der flere af.

Først og fremmest skal LøvskalHus nævnes, det ombyggede og totalt moderniserede forsamlingshus, der nu rummer rigtig mange aktiviteter og arrangementer.

Derudover er der også kommet en kanoophalerplads til og et amfiteater, hvor der holdes open air koncerter.

Selve Løvskal består af 165 mennesker, men en hel del af dem er familier med børn der er flyttet til byen indenfor de sidste år.

»Titlen som årets lokalområde vil være et kæmpe rygklap til de mange frivillige, der har arbejdet for byens udvikling gennem de sidste mange år,« siger Lone Frandsen, der uden tøven kan svare på, hvorfor det skal være Løvskal, der skal løbe med titlen som årets lokalområde:

»Det er fordi, vi, som by og område, har de rammer, der kræves af en børnefamilie. Vi ligger centralt, har en køn natur, men først og fremmest har vi de trygge rammer med pasning og aktiviteter, der gør at mor og far kan tage på arbejde og efterlade børnene under trygge forhold.«

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

Lone Frandsen Gudenaadalens Avis 2013-09-25

Formand for lokalrådet i Løvskal, Lone Frandsen, med byens varetegn, LøvskalHus, i baggrunden.

Senest opdateret: Fredag, 27. september 2013 07:11
 
Bjerringbro Avis - Løvskals beboere fotograferet og udstillet PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Søndag, 09. juni 2013 21:44

 

Onsdag den 29. maj 2013 · 104. årgang · Uge 22 www.bjerringbro-avis.dk

 

 

Bjerringbro Avis - Onsdag den 29. maj 2013

Løvskals beboere fotograferet og udstillet

 Fotografelev Christina Sørensen

Fotografelev, Christina Sørensen ved udstillingen i Løvskal Hus fredag den 17.maj.

 

Løvskal: Mange landsbyer har haft besøg af fotografelever fra Medieskolen i Viborg heriblandt Løvskal.

Fredag den 17. maj havde Løvskal Hus i Løvskal en billedudstilling med portrætter af personer fra Løvskal samt fine egnsbilleder. Alle var de taget af fotografelev, Christina Sørensen, der er elev på medieskolen i Viborg.

»For mig har det været en rigtig god opgave at skulle lave min egen udstilling. Jeg er blevet taget imod med åbne arme og er kun blevet mødt af smil og positivitet, hvilket har gjort hele processen meget lettere.

Det har været fedt at arbejde på egen hånd og virkelig prøve, hvad det vil sige at være en fotograf på job. Jeg har lært rigtig meget af selv at skulle finde på hele ideen med udstillingen og selv at skulle få folk med på ideerne. Selvom det til tider var svært at se en større helhed i projektet undervejs, så endte det ud i en fin udstilling, som jeg er godt tilfreds med, « fortæller Christina Sørensen.

Folk i Løvskal syntes at det var spændende at få besøg af Christina og ville gerne hjælpe hende med hendes fotoprojekt.

»Christina har taget nogle meget fine portrætter af nogle af egnens familier med børn og af de ældste borgere her,« fortæller Løvskal-beboer Margit Pilheden.

En del af borgerne kom da også og kiggede fredag og fik en kop kaffe og kage mens de sad og snakkede om billederne.

»Det var en fantastisk oplevelse at se så mange af sine egne billeder hænge på en udstilling, og endnu mere fantastisk var det på ferniseringsdagen at høre, hvad indbyggerne i Løvskal havde at sige til udstillingen,« siger Christina Sørensen.

 

John Bruun

 

En af borgerne i Løvskal der blev fotograferet var John Bruun.

 

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 

 

 

Senest opdateret: Søndag, 09. juni 2013 22:13
 
Bjerringbro Avis - Triumf for Løvskals ildsjæle PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 22. september 2011 22:09
Tirsdag den 23. august 2011 · 102. årgang · Uge 34 www.bjerringbro-avis.dk
Ny integreret institution
Bjerringbro Avis - Tirsdag den 23. august 2011
 
Triumf for Løvskals ildsjæle
Løvskalhus – et fornemt bevis på, at hvis man brænder nok for sagen, kan selv det utrolige lade sig gøre.

I lørdags blev Løvskalhus indviet under overværelse af borgmester Søren Pape Poulsen og omkring 150 Løvskal-borgere. Det blev en stor festdag for den gamle landsby, for Løvskalhus har noget humlebiagtigt over sig: Den burde i teoretisk forstand ikke kunne flyve. Det aner den bare ikke noget om, så den flyver alligevel. Det samme gør borgerrådet i Løvskal med Lone Frandsen i spidsen: Det, de har præsteret omkring Løvskalhus, burde teoretisk set ikke kunne lade sig gøre. For Løvskal kunne sagtens nøjes med mindre. Men hvorfor ikke drømme ambitiøst og vildt, når nu man er i gang, synes devisen at have været. I hvert fald står der nu et medborgerhus i Løvskal, som kun de færreste troede muligt at få finansieret, da de første tanker om huset og dets indretning blev tænkt i 2006.

Borgerrådet tænkte ud af boksen: Løvskalhus skulle ikke blot være et forsamlingshus for borgerne i Løvskal – men et kulturelt kraftcenter for alle landsbyerne i nærheden: Lee, Hjorthede, Tindbæk, Hammershøj, Ålum med flere.

Hele egnens hus
Og det var nok denne dristige tankegang, der fik Viborg Kommune med på projektet til ca. 4.0 millioner kroner plus en masse frivilligt arbejde. Borgmesteren kom ind på det i sin indvielsestale, hvor han blandt andet sagde følgende:

»Jeg husker tydeligt og klart et møde på mit kontor, hvor en gruppe med Lone Frandsen i spidsen argumenterede og forklarede om projektet. Her var det tydeligt at engagementet skinnede igennem og der var en lokal opbakning. Byrådet i Viborg Kommune var da heller ikke i den videre proces i tvivl om, at dette projekt ville være til gavn for en stor del af den østlige del i Viborg Kommune, og at alle de omkringliggende naboområder, også vil have gavn af stedet«.

Smuk bygning
Viborg Kommune bevilgede i alt 1.5 millioner kroner til projektet. LAG og fonde er kommet med resten, og nu står huset der med alle sine faciliteter: Mødelokale, café, udstillingsrum, amfiteater, køkken, værelser til overnatning samt naturligvis en sal, der kan rumme op til 150 personer. Det oprindelige forsamlingshus er blevet integreret i en hel ny og spændende konstruktion, og bygningen fremtræder smuk og elegant med sin karakteristiske gangbro mellem amfiteaterets overkant og Løvskalhus’ førstesal.

Det er murermester Jens Lind, der har bygget det smukke hus. Arkitekten, der har tegnet det hele, er Lone og Per Frandsens søn, Søren.

Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
pape frandsen indvielsen
Borgmester Søren Pape Poulsen og Løvskal Borgerråds formand, Lone Frandsen, sørgede i fællesskab for at få Løvskalhus behørigt indviet.

De fleste af ildsjælene i Løvskal Lokalråd samlet på den smukke gangbro, der fører ind til førstesalen på Løvskalhus. Fra venstre er det Lone Frandsen, Randi Nielsen, Kim Laursen, Oliver Kufen og Eva Søndergaard.
lovskal lokalraad
 

Senest opdateret: Torsdag, 22. september 2011 22:48
 


Copyright © 2019 Løvskal - Landsbyen midt i Nørreå-dalen. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.
Banner