*
Home Pressemeddelelser Gudenådalens Avis - Løvskal klar til besøg af Demokratiudvalg
Gudenådalens Avis - Løvskal klar til besøg af Demokratiudvalg PDF Udskriv Email
Skrevet af Administrator   
Torsdag, 26. september 2013 22:42

Onsdag den 25. september 2013 · 1. årgang · Uge 39   www.gudenaadalensavis.dk

Gudenådalens Avis - Onsdag den 25. september 2013

Løvskal klar til besøg af Demokratiudvalg

Siden 2009 har man i Løvskal arbejdet målrettet på at gøre byen til et trygt og godt sted at bo.

Løvskal: Lige nu er man, i Løvskal, samarbejde med Villy Mougaard fra Blomstergården ved Tjele, i gang med at udvikle på den gamle kirsebær-sort som byen er så kendt for.

Sorten er blevet genopfrisket og nu er de små træer klar til at blive plantet ud.

Det er bare en af rigtig mange tiltag der er sket i Løvskal i løbet af de sidste mange år og som er en af årsagerne til at Løvskal nu er nomineret til Årets Lokalområde.

De første kirsebærtræer sættes i jorden, når Demokratiudvalget besøger Løvskal den 29. september i forbindelse med nomineringen.

Lone Frandsen, der er formand for byens lokalråd, har fået en flaske original kirsebærvin, brygget af Løvskalkirsebær i 1984, af Søren Thorup fra Karmak Mølle, som demokratiudvalgets medlemmer får lov til at smage denne dag.

Og det bliver bare en forsmag på, hvad Løvskal kan byde ind med som lokalområde.

For der er sket meget og byen har endnu mere at tilbyde:

»Vi skal tilbage til 2006 lige før kommunesammenlægningen, hvor vi i Løvskal godt var klar over, at der skulle gøres noget, hvis byen skulle være kendt og ikke glemt i den nye storkommune,« fortæller Lone Frandsen, mens hun sidder i byens flotte samlingssted - LøvskalHus. ,

»Vi måtte gøre en indsats og inspireret af nu afdøde Arne Jørgensen fra Tange, satte vi os ned og fremstillede en udviklingsplan for Løvskal,« fortæller Lone Frandsen videre.

På det tidspunkt var der i Løvskal ikke nogen borgerforening, men til gengæld en forsamlingshusforening, en idrætsforening et vandværk og en forening tilknyttet den lokale friskole i Skjern.

 

Spørgeskema

Ved et møde, der omfattede hele egnen, oprettede man et lokalråd og fik lagt nogle liner for, hvordan Løvskal skal tage sig ud i fremtiden.

»Vi fik sammensat et spørgeskema, hvor alle havde mulighed for at komme med deres input, og baseret på det har vi fremstillet en analyse af byen - et billede om man må sige, af hvad Løvskal er for en størrelse,« forklarer Lone Frandsen.

Siden er udviklingsplanen blevet revideret i 2009 og står nu for endnu en revidering her i 2013.

Og hvad har man så opnået i Løvskal:

»Jeg vil sige at vi først og fremmest har opnået, at folk er blevet aktive. Vi satte os for at finde ud af, hvad det var folk fandt træls og hvad der var sjovt i foreningsarbejde, og det viste sig, at de fleste godt ville være med, når de skulle deltage i noget aktivt. Det er det administrative som de fleste finder mindre sjovt,« fortæller Lone Frandsen.

Derfor oprettede man lokalrådet som en paraplyorganisation, hvorunder der hører en masse aktive udvalg, der ikke nødvendigvis har med det administrative at gøre.

»På den måde er folk blevet aktiveret og bruger de resurser de har til rådighed - og ikke flere,« siger Lone Frandsen.

Af synlige forandringer, siden udviklingsplanen og lokalrådet kom til er der flere af.

Først og fremmest skal LøvskalHus nævnes, det ombyggede og totalt moderniserede forsamlingshus, der nu rummer rigtig mange aktiviteter og arrangementer.

Derudover er der også kommet en kanoophalerplads til og et amfiteater, hvor der holdes open air koncerter.

Selve Løvskal består af 165 mennesker, men en hel del af dem er familier med børn der er flyttet til byen indenfor de sidste år.

»Titlen som årets lokalområde vil være et kæmpe rygklap til de mange frivillige, der har arbejdet for byens udvikling gennem de sidste mange år,« siger Lone Frandsen, der uden tøven kan svare på, hvorfor det skal være Løvskal, der skal løbe med titlen som årets lokalområde:

»Det er fordi, vi, som by og område, har de rammer, der kræves af en børnefamilie. Vi ligger centralt, har en køn natur, men først og fremmest har vi de trygge rammer med pasning og aktiviteter, der gør at mor og far kan tage på arbejde og efterlade børnene under trygge forhold.«

ckh@gudenaadalens-avis.dk

 

Lone Frandsen Gudenaadalens Avis 2013-09-25

Formand for lokalrådet i Løvskal, Lone Frandsen, med byens varetegn, LøvskalHus, i baggrunden.

Senest opdateret: Onsdag, 13. marts 2019 23:11
 
Copyright © 2019 Løvskal - Landsbyen midt i Nørreå-dalen. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.
Banner